Vi.

Det är märkligt hur alla mina finaste vänner kan ha lyckats samlas på en och samma arbetsplats. Vilken jackpot!


 

 


Hjärtefjun, ögonsten, bästa vän i livet.


Språk.

Jag hörde en kvinna tala polska till sin son idag inne på Guldfynd. Jag förstod varenda ord. Det var en ring i silver hon ville ha, men den var alldeles för dyr för hennes plånbok trots att den var på rea. Det slog mig hur mycket jag lärt mig under de tre terminer jag läste polska på folkuniversitetet, och de två åren jag spenderade med en polsk familj. De insåg nog aldrig hur pass mycket jag snappade upp av det dom sa när de svängde över från svenska till polska - kanske för att tala om något som jag inte skulle höra. Jag sa aldrig något, jag låtsades som ingenting trots att jag många gånger var fullt medveten om vad konversationerna handlade om. Jag minns att jag upplevde det som lite oförskämt - när alla faktiskt kunde tala svenska, men jag var den enda som inte "kunde" polska, men jag lät det oftast passera. Ibland kunde det vara rätt kul att "tjuvlyssna". Polskalektioner tog jag för att jag tröttnade på att inte förstå, och det verkar ju ha gett rätt effekt. Ibland kan jag bli imponerad av min egen inlärningsförmåga. Tre terminer, niotusen kronor och världens elakaste lärare senare förstår jag faktiskt ett helt nytt språk. Inte till punkt och pricka, inte varenda ord, inte alla meningar, stavelser, böjningar - men ändå. Såhär i efterhand kan jag känna att det var bortkastat. Vad skulle jag egentligen med polskan till? Jag var nog bara abstinent efter lärdom då jag börjat jobba. Mest var det nog för att vara snäll och gullig. Vad mycket onödigt man gör för andra. Fast för stunden var det ju ganska kul. Dessvärre är det väl inget språk jag någonsin kommer ha användning för något mer. Åker jag till Polen igen tänker jag förvänta mig att polackerna infört Engelska på deras gymnasiescheman, som alla andra jävla länder. Det är typ polacker och fransmän som är nonchalanta och vägrar. Kanske är det av lathet. Vad vet jag. Det är ju förfan allmänbildning och fram till det att befolkningen kan engelska tänker jag se landet som "efter"... "Sent i utvecklingen".. "Inte med i svängarna"... Trots detta så är Polen ett fantastiskt vackert land. Parker är de duktiga på att sköta - och det behöver man ju faktiskt inte engelska till...

Funderar över vilken av nervsynapserna i hjärnan som killar så uppenbart saknar...


Tillbaka i gamla vanor.


Här finns ingen plats för brustna hjärtan.

När man ser att det blöder - det är först då det gör ont. Dock blev såret aldrig riktigt så pass djupt. Jag är lyckligare än någonsin, och jag känner en enorm lättnad. Aldrig mer behöver jag känna skuld för att umgås med vänner. Aldrig mer ska jag undvika att göra det jag vill. Aldrig mer ska jag offra så stor del av mitt liv för någon som bara tar och inte ger. Aldrig mer.

Såhär fina vänner har jag, som ger mig all kärlek jag behöver:


Kärlek stavas ni.

Fick tillfälle att öva mina bortglömda fotoskills i helgen. Jag skäms lite över hur längesedan det var jag använde kameran. Det får bli ändring på det. Det är ju faktiskt riktigt kul när man lyckas fånga de där magiska ögonblicken i knivskarp skärpa. Anledningen till detta spontana fotograferande var att en av mina finaste vänner gifte sig, hemma på sin gård. Vacker var han. Och hon! Och trots att vädret var dåligt största delen av kvällen fick vi några mycket uppskattade solglimtar, och DÅ passade jag på! Lite smakprov följer här nedan:

Foto: Sofie Enström, 2012-06-16

Foto: Sofie Enström, 2012-06-16

Foto: Sofie Enström, 2012-06-16

Hjärtliga gratulationer till vigseln, Mathias och Karolina. Jag önskar er all lycka i livet.

Rawr.

Bara för att jag känner mig allmänt snygg idag.

 

 


Mindfuck.

Sitter och ser på mästarnas mästare. Det roar mig inte ett dugg, men det ger mig tid att fundera på vart fan det här året tog vägen. Jag minns när jag, i Juli förra året, stod på jobbet och fick höra att antagningsbeskedet till högskolan kommit ut på nätet, och jag minns ilningen som kröp längs med ryggen - för på något sätt kände jag på mig att det var jag som stod på tur att få följa min dröm. Det värsta var bara att jag inte alls hade någon lust att följa någon dröm just då. Det var ju jättebekvämt att jobba - pengar rullade in, jag stortrivdes bland mina vänner och jag var bra på det jag gjorde. Men givetvis skulle beskedet avslöja att jag visst hade kommit in... Jag började storgråta, och jag kände mig med ens så bortskämd. Här slår allt jag önskat mig in, och jag kände allt annat än lycka. Ville bara kasta mig in i trucken och susa iväg (nåja). Såklart visste jag att man inte tackar nej till en sådan chans. Det gjorde jag inte heller, utan i Augusti for flyttlasset till Uppsala och Sveriges Lantbruksuniversitet.

Under årets gång har jag betat utav många känslor. Jag har vantrivts, trivts, gråtit, skrattat, älskat livet, ogillat livet, känt på den största press jag någonsin varit utsatt för, ångest, depression, glädje, lycka osv, och utöver allt detta kan jag bara känna att allt har varit värt det - allt kommer att vara värt det i slutändan. Och nu sitter jag här, framför mästarnas mästare, och kan fortfarande inte smälta att ett helt läsår har passerat. Det är inte längre 5,5 år kvar. Det återstår endast 4,5 - och det är ju inte alls långt! Det motsvarar ju en relativt "vanlig" utbildning (nåja). Och fort går det!

Jag är nu 18% veterinär, och det känns så jävla bra.

RSS 2.0