These days there's not much that would bring tears to my eyes.

Hösten är härlig. För det mesta. De dagar som är härligast är då solen tvingar ögonen att kisa, och vindarna inte är fullt så kalla att tårarna oprovocerat framträder. Löven har bytt skepnad, några av dem har valt att falla till marken och sådär fint pryda skogsvägarna där jag så hurtigt löper om helgmorgnarna. Andedräkten har börjat ånga då man är ute i ottan, luften är ren. Höstdagar ska tas tillvara på. I allafall de vackra. 
 
 
 
 
 

Medan 97 minnen springer vilse i mitt blodomlopp.

Pubrundor är något som är mycket populärt bland studenter. Upplägget är enkelt. Man besöker alla Uppsalas nationer, en efter en, tar en öl på varje och får ett streck av bartendern på armen för varje öl. Det finns, tror jag, fjorton nationer i Uppsala. Jag ger ofta upp efter hälften. Det här med studentliv är inte riktigt min grej - jag har sagt det förr. Det blir för mycket vimmel, för mycket spring, för mycket folk, för hög musik och för mycket (!) öl. Slutligen hamnar jag ändå oftast på någon sunkig snabbmatsrestaurang med en påse Mozarella-sticks och ett stycke trevligt sällskap att fördriva resten av natten med. Just som ikväll. Och det är ju så mycket mer trivsamt.

 


Korallreven och vintergatan.

När jag vill minnas våren brukar jag titta på den här bilden, som föreställer mitt favoritträd (fråga mig inte om släkte eller art) i Lilla Sunnersta, och känna att allting faktiskt inte är så svartvitt som man ibland kan tycka. 
 
Tiden går fort. Det är snart vinter med jul och allt annat mysigt, och vips blir det vår igen. Missförstå mig inte. Jag älskar  hösten. Men den tycks bara vara så satans lång i år. Och ändå har den knappt börjat... 
 
 
Foto; Sofie Enström, våren 2012.
 

Minusgrader rensar luften.

Mitt i all hast med insparkar och kursstarter börjar hösten ta fart, och jag kan inte undgå att tänka tillbaka på våren och sommaren - som kom att bli något av det trevligaste jag upplevt på mycket länge. Av just den anledningen är det extra svårt att acceptera att det faktiskt är över, och att det är dags att bli seriös igen. Allt känns lite jobbigt. En hel delkurs har susat förbi och jag är inte säker på att jag hängt med på en enda sak som sagts. Motivationen ligger lågt, men jag har mer stöd än någonsin nu så förhoppningsvis löser sig allt i grevens tid som vanligt.
 
Jag behöver saker att se fram emot. Hela tiden. För att orka. Så jag tar mig friheten att boka upp mig på allt som känns som äventyr, och allt som tilltalar mig. I November spelar Markus Krunegård här i Uppsala - dit ska jag. I december kör Filip och Fredrik sin show igen - dit ska jag. Och ikväll är det infomöte på kåren om att få chansen att vara utbytesstudent i Wien i någon vecka - dit ska jag också, och hoppas på det bästa. Annars är det inte särskilt spännande just nu. Det kryper och kliar på mig varje gång jag går från lektion eftersom de handlar om parasiter och bakterier, och att bli äcklad är numera en del av vardagen. Det vi alla studenter stör oss allra mest på är varför lärarna prompt måste skriva åhörarkopiorna på färgade bakgrunder i sina powerpoint-presentationer, eftersom det kostar mer för oss att skriva ut. Skulle kunna vara ett "Dagens i-lands". Vad vet jag.
 
Jag samlar alla minnen från våren/sommaren 2012 i burkar och på bilder så att jag kan plocka fram dem då det behövs...

Det börjar visst bli höst.


RSS 2.0