In med hörlurar. På med musik. Hög musik. Stäng ute världen.

Efter idag kan jag inte längre säga att jag aldrig sett hur det går till i ett slakteri. Inte längre säga att jag inte sett oroliga och rädda djur rätt in i ögonen innan de ska dö. Dö utan att någonsin gjort något som helst fel. Rädda utan att förstå varför. Rädda utan att jag kan förklara för dem att jag inte är en del av detta. Jag stödjer inte detta! Det kan jag inte förklara för dem. De kommer bara att se mig stå där. Stå stilla och se skräcken och sorgen i deras ögon, och jag kommer inte att göra något åt det. Kommer inte att kunna. Kommer inte att få. De är helgon hela livet. De gör allt vi ber dem om, och så pressar vi dem ytterligare - och de lyder. Och sen dödar vi dem. Makabert. Skoningslöst. Det värsta av allt är att när jag stått och sett på hur liv tas, och slaktkroppar - kadaver - avblodas, flås och styckas, så får jag gå därifrån. Ut i friska luften. Ut i friheten. Medan de får stanna och snart möta samma öde som alla de andra. Alla andra helgon som bara levt för att tjäna oss. För att pressas hårdare. För att dödas. Livet. Vad är det egentligen?


Som tjurrusning... Fast bättre.

Öknaskolans kosläpp lockade närmare fyratusen åskådare i år. En av dem var jag, givetvis. Och vilken show brudarna bjöd på i år. Full fart, så gruset yrde. Som det ska vara, när de är lyckliga. När de jobbat ett helt år och äntligen får gå på semester. Fina, underbara djur de där korna. Jag lyste som en sol resten av dagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att mina vänner får ett härligt avbrott från arbetsvardagen, och att de äter sig riktigt tjocka och glada. Härliga, härliga kor och bästa, bästa Ökna.

Allt jag lärt mig om livet, har jag lärt mig av er.

Valborg kom i år igen! Och denna gång drog den med sig mina finaste vänner hit till Uppsala. Den bjöd på god mat, roliga aktiviteter, härlig karaokesång, god öl, sena nätter och trevligt umgänge. Som det bör vara, med andra ord. Det blev ett par toppendagar och min första giltiga, riktiga Valborg här. Och mysigt var det. Tack, mina allra bästa. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0